dijous, 6 de febrer del 2014

RESUM ITINERARIS GUIATS: febrer, març i abril

Dins el marc de les passejades guiades, organitzades per  Diputació de Barcelona al Parc Natural de Sant Llorenç; la Muntada n'ha creat 14, que s'aniràn fent al llarg de l'any.

L'especialitat d'aquestes passejades, és que, a part de conèixer l'entorn, seràn caminades temàtiques (d'ornitologia, de fotografia, d'herbes, de mamífers, de geologia...) i a part de l'Adrià, que en farà de guia, ens acompanyarà un expert en la matèria que tractem.

L'horari d'11 a 14h. El preu, 3 euros adults, infants, gratuït.

Esperem us siguin interessants!


9/II/2014   ELS ARBRES MONUMENTALS DE LA VALL DE MUR

Amb Adrià Garriga, disfrutarem de la desconeguda Vall de Mur tot recorrent els seus arbres monumentals; el pi de les quatre besses i la pinassa del Dalmau. Rellegint la història i les llegedes de la Vall, arribarem a l'Ermita de Sant Pere de Mur, regal del romànic català, que queda amagat dins el bosc.



23/II/2014    PASSEJADA POÈTICA

Acompanyats pel poeta i escriptor sabadallenc Roc Casagran, ens endinsarem en una ruta poètica per la Vall d'Horta. Encadenant la lectura de diferents poemes de l'autor, anirem assaborint la seva obra i el paisatge.



9/III/2014  ELS MASOS DE LA VALL D'HORTA A TRAVÉS DE LA FOTOGRAFIA
 
A partir de fotografies antigues, observarem des d'un punt de vista arquitectònic les masies de la Vall d'Horta. Anirem desde la Masia de la Roca fins al castell premodernista del Marquet de les Roques. Compararem fotografies antigues amb l'estat actual de les masies i el seu entorn.

 

30/III/2014   PASSEJADA POÈTICA PER INFANTS


 
Amb l'Estel Baldó, mestra i escriptora de contes i poemes infantils, farem una passejada tranquil.la per la Vall d'Horta, tot gaudint i aprenent de la natura a través de la poesia, els contes i les rondalles. Aprofitarem la riquesa natural de l'entorn, i l'excusa de la poesia, per identificar i conèixer arbres, plantes i arbusts.



27/IV/2014   ELS OCELLS DE PRIMAVERA

La primavera és una època prou interessant per l'observació d'ocells. En aquesta sortida, tot passejant amb l'Israel Estopà, biòleg, veurem com els ocells provinents de l'Àfrica corren a ocupar els seus llocs de cria preferits a la Vall d'Horta, i es sumen a les espècies sedentàries en les feines d'aquesta època tan atrafegada. Els cants i el festeig de les parelles, la búsqueda d'aliment i la defensa del niu es tornen tot una prioritat.

2 comentaris:

  1. Bon dia! M'agradaria apuntar-nos, el meu company i jo, a la passejada poètica prevista pel 24 de febrer, és a les 11 hores, oi? Ja em direu què cal fer. Gràcies de nou!

    ResponElimina
  2. Doncs, no cal fer res més! ja esteu apuntadíssims!
    Us esperem el diumenge 23 de febrer, (no 24!!!) a les 11 a la Muntada.
    L'itinerari durarà aproximadament fins les 14h.

    Fins llavors!

    Àngela

    ResponElimina